Νέα Συλλόγου Αύγουστος 2016

Την Παρασκευή 12.08.πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας μία όμορφη βραδιά, με νηστήσιμο χαρακτήρα, στο πνεύμα των ημερών του «Πάσχα» της Παναγίας.Μελιτζάνες,κολοκύθια, πατάτες και άλλα κηπευτικά μέσα από διάφορες συνταγές, αποτέλεσαν το εδεσματολόγιο της εστίασης, που συντρόφευσε συμπατριώτες και φίλους υπό το φως του φεγγαριού και τη δροσιά του Αυγούστου,μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το Σάββατο 20. 08 ετελέσθη με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια, Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους απανταχού της γης κεκοιμημένους Ανθοχωρίτες.Χοροστάτησε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, συνεπικουρούμενος από πατέρες της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο, ο οποίος μαζί με τους Ν. Παπαδόπουλο και Ηρ. Μπέζο κάλυψαν ιεροψαλτικώς την τελετουργία.Ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στο χώρο του κοιμητηρίου, οπού ο Σεβασμιότατος μοίρασε στάρι στα μνήματα, δεόμενος με σεβασμό και κατάνυξη για την ανάπαυση πάντων των κεκοιμημένων, προς το Δημιουργό και Κύριο μας.Έτσι, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης, τελέστηκε  το μεγάλο αυτό χρέος αλλά και καθήκον που έχουμε άπαντες προς τους νεκρούς μας, όπως άλλωστε τόνισε στο καταληκτικό μύνημά του και ο Σεβασμιότατος.Ακολούθησε στην αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου, η προγραμματισμένη εκδήλωση τίμησης του συμπατριώτη μας, δάσκαλου και Επιθεωρητή Δημ. Εκπ/σης Βασ. Γιαννακόπουλου.Τη βράβευση πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας,ο οποίος συγκινημένος ασπάσθηκε τον τιμόμενο σε ένδειξη σεβασμού.Είναι γνωστή εξάλλου η ταπεινότητα που διακρίνει τον Ιεράρχη μας, κάτι που τον τιμά ιδιάιτερα.Η ημέρα έκλεισε με συνεστίαση συμπατριωτών και φίλων στο εξοχικό κέντρο «Γρίλλος».

Το Σάββατο 27.08 τελέστηκε στο χωριό μας το μνημόσυνο του Κων/νου Δημητρόπουλου χοροστατούντος του π. Θ. Γεωργαντά.Η οικογένεια του εκλιπόντος προσέφερε καφέ  και ακολούθως γεύμα στην ταβέρνα «Αλώνια» της Γέφυρας.Ο Σύλλογός μας εύχεται υγεία και μακροζωία στην οικογένεια του και αιώνια την μνήμη του.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: Εκ παραδρομής δεν ανεφέρθει στο προηγούμενο φύλλο, πως στην ετήσια γιορτή των παιδιών – εθελοντική προσφορά τροφίμων, το ψητό χοιρινό ως κυρίως πιάτο της εστίασης, ήταν προσφορά του Κώστα Σαραντόπουλου.Τον ευχαριστουμε θερμά. Ευχαριστούμε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, τον Ιερό κλήρο που τον συνόδευε, καθως και τους ιεροψάλτες της Θ.Λειτουργίας της 20.08.2016 για την παρουσία τους.( η Δημοτική Αρχή,συμπολίτευση και αντιπολίτευση, παντελώς απούσα). Ευχαριστούμε τις γυναίκες του χωριού που ετοίμασαν το στάρι, την Μ. Φωτοπούλου για τους άρτους και την Βασ. Φωτοπούλου για τα κουλουράκια  και βουτήματα.Επίσης για την οικονομική τους συνεισφορά ευχαριστούμε τον Β. Γιαννακόπουλο,την  Δημ.Μπινιώρη και τον Χρ. Νασιόπουλο (ταβέρνα «Γρίλλος» ).

Κλείνοντας ο Σύλλογος εύχεται περαστικά στο μέλος του Δ.Σ. Αρ.Καλογερόπουλο, για την πρόσφατη πολυήμερη περιπέτεια υγείας του.

 

 

Παγιώτας Παναγιώτης ( Μπινιώρη)