Νέα Ιουλίου – Αυγούστου 2017

ΙΟΥΛΙΟΣ:

Την Κυριακή 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου το 40ήμερο μνημόσυνο της Ευσταθίας Φωτοπούλου. Την ίδια ημέρα και στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη πραγματοποιήθηκε και το 40ήμερο μνημόσυνο του Ιωάννη Δημητρόπουλου, συζύγου Παναγιώτας Ν. Μπάρλα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας μια όμορφη φεγγαρόλουστη βραδιά με χορό, τραγούδι και νηστίσιμο λόγω των ημερών μενού. Οπωροκηπευτικά και λαχανικά παρασκευασμένα με διάφορες συνταγές καθώς και στα κάρβουνα μαζί με γλυκόπιοτο κρασί μας κράτησαν συντροφιά ως αργά το βράδυ. Την Κυριακή 13 Αυγούστου αρκετοί πατριώτες δόσαμε το παρόν στους αγώνες Λύκαια 2017 τιμώντας έτσι τους πανάρχαιους αυτούς αγώνες. Εξάλλου συμμετείχαμε έμπρακτα τόσο  με την συμμετοχή δύο παιδιών στα αγωνίσματα, όσο και με την οικονομική μας χορηγία στον θεσμό καθιστώντας με αυτό τον τρόπο τον Σύλλογό μας  «ΑΘΛΟΘΕΤΗ» στα Λύκαια 2017. Το Σάββατο 19 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας το ετήσιο μνημόσυνο των Απανταχού Ανθοχωριτών. Της Ιερουργίας χοροστάτησε ο ιερέας του χωριού μας π. Χρήστος Αθανασόπουλος,  ο π. Θεόδωρος Γεωργαντάς και ο π. Βασίλειος Κλάψης από το Αστέρι Λακωνίας. Ιεροψαλτικές υπηρεσίες προσέφεραν οι Κ. Σαραντόπουλος και Ν. Παπαδόπουλος. Μετά το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των υπέρ πατρίδος πεσόντων Ανθοχωριτών συμπατριωτών μας.  Τον πολύ ωραίο δίσκο σταριού και τα αρτίδια του μνημοσύνου παρασκεύασαν με αγάπη και κατάνυξη οι γυναίκες του χωριού. Ακολούθησε στο πνευματικό κέντρο καφές και εστίαση για όλους τους παρευρισκόμενους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: Ευχαριστούμε θερμά για την οικονομική τους συνεισφορά τους Παπαδόπουλο Νικόλαο, Τζίμα Δήμητρα, Σαραντόπουλο Επαμεινώνδα, Μαλτέζο Ευάγγελο, Πανταζή Αγγελική, Σαραντοπούλου Ευγενική, Γιανακόπουλο Βασίλειο (εις μνήμην Ευστ. Φωτοπούλου) και Δημητροπούλου Παναγιώτα (εις μνήμην Ιω. Δημητρόπουλου, Νικ. & Ευγ. Μπάρλα και Άγγ. Μπάρλα).

Κλείνοντας, ο Σύλλογός μας εκφράζει τα συγχαρητήρια του και τις ευχές του για καλή πρόοδο στους επιτυχόντες των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων Ιωάννη Κ. Σαραντόπουλο (Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε Ναυπάκτου) και Ευσταθία Κ. Πετροπούλου (Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε Ηρακλείου Κρήτης).